Названо серйозні ризики для здоров’я від надмірного вживання солодкого

Названо серйозні ризики для здоров’я від надмірного вживання солодкого

Названо серйозні ризики для здоров'я від надмірного вживання солодкого

Солодке погано впливає на серце / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Для виживання організму потрібен один вид цукру, званий глюкозою. Організм розщеплює вуглеводи на їхню найпростішу форму — глюкозу, яка використовується як основне джерело енергії.

Цукри природним чином присутні в таких продуктах, як фрукти, овочі та молоко. Споживання цих продуктів дає поживні речовини, необхідні організму для отримання енергії, пише Health. А їжа з доданим цукром може бути висококалорійною і не мати стільки корисних властивостей, як фрукти та овочі.

Скільки цукру слід вживати

Американська кардіологічна асоціація рекомендує не більше 6 чайних ложок (25 грамів) або 9 чайних ложок (38 грамів) доданого цукру на день для жінок і чоловіків відповідно.

Відео дня

Ризики для здоров’я від вживання цукру

Занадто багато цукру може вплинути на здоров’я кількома способами. По-перше, це хвороби серця. Американська кардіологічна асоціація визнає зв’язок між надлишком цукру і хворобами серця.

Дослідження показало, що люди, які споживали до 21% своїх калорій з доданого цукру, мали на 38% вищий ризик смерті від серцево-судинних захворювань, ніж ті, хто споживали 8% своїх калорій з доданого цукру.

По-друге, надмірне вживання цукру може спровокувати діабет 2 типу.

Від надлишку цукру страждає і шкіра. Дослідники виявили, що серед майже 25 тис. учасників вживання жирних і солодких напоїв безпосередньо пов’язане з акне.

Занадто багато цукру може збільшити вироблення сечової кислоти. Сечова кислота підвищує ризик подагри, болючої форми артриту.

А крім цього страждає і рівень енергії. Надлишок солодкого може позбавити вас енергії. Дані наукового огляду показали, що цукор впливає на настрій, включно з втомою, гнівом, пильністю та депресією.

Дослідники дійшли висновку, що люди, які їли цукор, почувалися більш втомленими і менш пильними протягом однієї години, ніж ті, хто цього не робив, навіть під час розумової та фізичної активності.

Інші дані свідчать про те, що надмірне споживання цукру збільшує ризик депресії. В одному дослідженні, в якому взяли участь понад 60 тис. жінок, було виявлено, що у тих, хто споживає найбільше доданого цукру, ймовірність депресії була значно вищою.

Як скоротити споживання цукру

Якщо ви хочете скоротити споживання цукру, то з раціону слід прибрати солодкі газовані напої. Крім того, з розумом вибирайте солодкі продукти, такі як випічка, морозиво.

Оцініть свої пристрасті за шкалою від нуля до п’яти, де нуль — це «так собі», а п’ять — «не можу жити без» улюбленого солодкого. Якщо щось не оцінюється хоча б на 4, найімовірніше, ви не пошкодуєте, якщо не купите його.

Щоб виявити приховані джерела цукру, уважно читайте етикетки.

www.unian.ua

Добавить комментарий

Back To Top